Volterra

Plánovaný výlet do Volterry se povedl mimořádně. Znáte to, když se na něco dlouho a moc těšíte, tak to pak možná vždycky není podle vašich představ. Tak se ale nestalo v případě Volterry. Do Volterry se chci podívat od prvního okamžiku, kdy jsem ji viděla ve Twilightu. Ano, taky jsem na tom kdysi hooodně ujížděla. Vím, že se hodně záběrů natáčelo jinde, než tady, ale něco se tady přeci jen natáčelo. A musíme říct, že nadšení jsme byli už ze samotné cesty do Volterry a samozřejmě i z Volterry samotné. 


Parkovali jsme docela na dobrém místě, nahoře ve městě jsme byli za chvíli. Procházeli jsme se a nakukovali do krámků s alabastrem. Na každém kroku byly obchody a galerie a sochaři, je to tam alabastrem proslavené. A nejen alabastrem, ale taky vykopávkami Etrusků. 



Zašli jsme se podívat na pozůstatky římského divadla a lázní, po cestě jsme poslouchali harmonikáře. Voltera nás neuvěřitelně vtáhla do sebe. Pak jsme si vylezli na radniční věž na náměstí Piazza dei Priori. 







 
Dost jsme toho nachodili a měli jsme hlad, sedli jsme do krámku Sapori in Corso, kde prodávají hotové poklady místní kuchyně a kde jsme ochutnali tzv. tagliere degustazione. V kombinaci s dobrým červeným vínem jsme si to opravdu vychutnali, mělo to nádhernou atmosféru.

 



Pak jsme se ještě procházeli parkem a poprvé ochutnali lanýže. Všimli jsme si krámku a šli se podívat a byl to náš první kontakt s lanýžem. :-) Je to prý skvělá lokalita a pro lanýže jsou vůbec v Toskánsku výborné podmínky. A jak jsme ochutnali, nemohli jsme odejít s prázdnou. :-)





Po cestě z Casole do Volterry (a samozřejmě zpátky) byly opravdu krásné výhledy, zastavili jsme několikrát  a vyfotili jsme asi stovku fotek, ale Toskánsko je fakt hodně fotogenický, to prostě jinak nejde. Na jednom kouzelném místě s výhledem jsme se posilnili odpoledním kafíčkem a byli jsme maximálně spokojení. Volterru určitě na vaší cestě Toskánskem nevynechejte. :-)








Komentáře

Oblíbené příspěvky