Pod Toskánským Nebem - Hotel Terre Di Casole - Casole d'Elsa, Siena

Toskánsko jsme chtěli vidět už dávno a završit tím tak nějak naše cesty po Itálii, které jsou pro nás dobře dostupné autem. Zkoušeli jsme hledat i letenky, ale do Florencie to nebylo moc lehké, tak jsme si řekli, že Toskánsko ještě snad někdy autem dáme. A pak jsme se prostě jednoho dne rozhodli, že si to Toskánsko dopřejeme letos. Kvůli Toskánsku jsme sabotovali Bolta, měli jsme koupené lísky na Zlatou tretru, ale když se nabídla možnost, že může mít Jindra dovolenou celý týden, neváhali jsme. :-)


Vybrali jsme si hotel Terre Di Casole ve vesničce Casole d´Elsa. Skvělý výchozí bod pro všechny naplánované výlety a hlavně skvělé odpočinkové místo. Byli jsme spokojeni na 1000%. Chtěli jsme hotel s krásným výhledem a bazénem, abychom mohli i odpočívat a to se nám splnilo. Sice jsme si vše bookovali na poslední chvíli, jako vždy :-) , ale vyšlo to perfektně!

Na hotelu u bazénu jsme strávili jeden den celý, protože jsme fakt potřebovali vypnout a odpočívat. Jinak jsme si k bazénu zašli vždycky večer, naše výlety bývají celkem dost náročné (chceme toho vidět co nejvíc) a v tom teple to byl masakr. Takže po výletech jsme hned utíkali k bazénu a relaxovali. :-)





Co se nám na hotelu velmi líbilo (kromě snídaní, které já osobně na hotelech zbožňuji nejvíc), byly společné prostory pro relax, včetně bazénu, sauny a vířivky. Hotel nabízel i spoustu zajímavých zákoutí, kam si můžete sednout se sklenkou vína, ať už ve foye, nebo v restauraci a nebo venku na terase. Tato místa nás lákala, abychom si tam sedli se sklenkou vína a taky jsme tak udělali. Ochutnali jsme červené víno Stebbi a bílé víno Vernaccia. Pro nás velká neznámá, rozhodně jsme to podle názvu neznali. Bílé nás moc neoslovilo, ale Stebbi jsme pili víckrát. :-)








Jeden večer jsme si zašli do vesničky Casole d´Elsa, zajímavá je rozhodně svým uměním. Všude byly sochy, obrazy, galerie, umělecké dílny..... ale jeden večer na projití stačil.








Komentáře

Oblíbené příspěvky