Podzimní Budapešť

Na podzim jsme ještě vyrazili s kamarády do Budapešti. Tam jsme sice taky už byli, ale říkali jsme si, že proč ne. Byli jsme tam kdysi s přáteli na Vánočních trzích a chtěli jsme zažít Budapešť i trochu v teplejším počasí. A krásně nám to vyšlo, protože podzim byl opravdu nádherný.

Vyrazili jsme jen na jednu noc, což nám přišlo naprosto dostačující a autem jsme tam byli za chvíli. Ubytování jsmě měli pěkně v centru, chytli jsme i dobré parkování přímo na ulici, kde jsme měli ubytování. Přes víkend je parkování po Budapešti zdarma, tak jsme nemuseli hledat žádná jiná parkoviště.

Vyrazili jsme na procházku nejprve do "Pešti" k Parlamentu a prošli se okolo. A dali jsme si kávu v kavárně s krásným výhledem na Parlament. V hledáčku jsme měli i tip na údajně nejlepší langoše v Budapešti a po chvíli jsme na ně narazili a posilnili se na další cestu. A fakt byly výborné!! Po cestě jsme se zastavili v moc hezké kavárně na další kávu a pak jsme přes řetězový most došli do "Budína".















Lanovkou jsme si vyjeli na Budínský kopec a prošli jsme se kolem Budínského hradu a pak jsme se vydali k Rybářské baště.








Celkem nová atrakce v Budapešti je Budapest Eye (když jsme tam byli naposledy, tak tam nebylo) a my jsme si ho samozřejmě nenechali ujít! Krásně jsme viděli noční osvětlenou Budapešť.

Věděli jsme, že večer si chceme sednout do Drop shop wine baru a ochutnat maďarská vína. A tak se taky stalo. :-) Sice měli plno rezervací a místa málo, ale jedno místečko se pro nás našlo. Tam jsme se navečeřeli a ochutnali pár vín. Sice to tam bylo trošku dražší, ale myslíme si, že se to velice povedlo a fakt jsme naše chutové buňky potěšili.






Druhý den jsme měli v plánu lázně. Zůstali jsme u klasiky, kterou jsme navštívili i minule a to termální lázně Széchenyi. Tam jsme strávili 3-4 hoďky a zrelaxovali jsme se. No a co oběd? Kam zajdeme? Chtěli jsme přece ochutnat ještě nějaký gulášek a pivko a nebo nějakou pořádnou klobásku. Hned kousek od vchodu do lázní bylo pár stánků s občerstvením a my jsme měli vážně hlad, tak jsme si dali tu vysněnou klobásku pěkně venku na sluníčku, 28. října hezky na zahrádce. :-)





Budapešť je  super výletní místo, které máme co by kamenem dohodil a dá se tam toho opravdu hodně co zažít a my jsme zdaleka nezažili všechno. Takže příště! I když na příště jsme si už vymysleli vinařskou oblast Villány a její  poklady. :-)



Komentáře

Oblíbené příspěvky