Na jeden den v Praze

Náš kulturní maratón minulého týdne pokračoval pátečním koncertem v Praze. Tento příspěvek ale bude jen o našem krátkém pobytu s přáteli v hlavním městě.



Koncert měl být až v osm hodin večer, ale když už do Práglu jedeme, tak proč nevyrazit dřív a trochu času v něm nestrávit. Vyrazili jsme dopoledne, tak aby nám chuť na jídlo vyšla tak akorát na 66.km do "Mekáče". Ačkoliv se jedná o fast food, my si jídlo v poklidu vychutnali a zakončili to oblíbenou kávou z McCafé. 




V Praze jsme to pojali opravdu lážo plážo. Sice jsme zašli na ta nejvíce profláknutá místa, ale nepojali jsme to typicky turisticky. Například jsme strávili hodinu v knihkupectví na Václaváku, odkud jsme si prostě museli přivézt knížku.





Nevynechali jsme Staromák, Karlův most, dali si svařák, trdlo a toulali se. Cestou na hrad, jak se už připozdívalo, začali jsme shánět, kam bychom si zalezli a něco zakousli. Objevili jsme útulné bistro MLS, kde jsme si příjemně odpočinuli a dobře se nejedli. V tomto bistru mají mimo jiné bohatý výběr přípravy kávy a výtečné palačinky. Posezení nám opravdu bodlo a toto místo doporučujeme.




Pak už přišel hlavní program našeho výletu, ale o tom až v dalším příspěvku.

A jako zajímavost přikládám fotky z naší první společné návštěvy Prahy. :-) 



Komentáře

Oblíbené příspěvky