Ennio Morricone - " The 60 Years Of Music Tour"

Tímto se konečně dostáváme k tomu koncertu, na který jsme se vydali do Prahy. Lístky jsme kupovali už někdy v říjnu, takže jsme čekali poměrně dlouho, ale najednou byl koncert za dveřmi a teď už je týden po. :-( 



Ke koncertu musíme napsat, jako fakt klobouk dolů, tento pán je nejen vyjímečný, ale je nesmírně energický, já to nechápu, v jeho letech (87) takhle koncertovat a ba co ještě víc, stále pracovat!!! O jeho skvělé práci svědčí i nový film Osm hrozných (The Hateful Eight), kde samozřejmě jak jinak dělal hudbu a jak jinak už za to sbírá ocenění! Opravdu neuvěřitelný Ennio. Koncert nebyl jen o Enniovi, ale i o našem Českém národním symfonickém orchestru, velkém pěveckém sboru a sólistce Susann Rigacci. Ta když začala pět slavnou melodii z filmu Tenkrát na západě (u nás zpívá Věra Špinarová - Den se v růži skryl), tak mi naskočila husina. Opravdu naživo je to nářez. No a taky nás dostala ta typická melodie ze stejnojmenného filmu, kde prim hraje harmonika. :-) To bylo úžasné. Zazněla opravdu hodně známá, ale i neznámá hudba, u každé skladby byl název skladby a z jakého filmu to bylo, což i hodně pomáhalo. A pozor, Ennio se 3x vrátil a dal přídavek! Šlo už vidět, že je unavený, ale 3x se vrátil a tím si nás taky totálně získal. :-)





Před koncertem jsem si četla diskuse na netu k loňskému koncertu, a letos to bylo úplně přesně tak, na co si lidé stěžovali. Nevím, jestli to je typickou českou náturou chodit všude tak akorát, jako že začíná to v 20:00, tak já příjdu na 20:00. Jistě, že pak nastane velký problém, protože když si toto řeknou tisíce lidí, zaručeně se nemůže začít ve 20:00. Takže ještě v tuto hodinu se trouslili lidi, a vyprodaná O2 aréna nebyla zcela zaplněná a začít se zamozřejmě nemohlo. Pak se teda začalo, zhaslo se, no a co udělali ti, co ještě neseděli? Rozsvítili telefony a hledali čísla na sedadlech, opravdu české publikum je myslím za trest.

Komentáře

Oblíbené příspěvky