LiStOVáNí Lukáše Hejlíka - 100. titul

Lednový kulturní "maratón" jsme zakončili nedělním představením LiStOVáNí  Lukáše Hejlíka, který představoval knihu Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. 



Listování předcházela ochutnávka kávy, kterou Lukáš avizoval již při posledním představení, a proto jsme podle pokynů dorazili 40 minut předem, abychom si tento gastro zážitek (může se tomu říkat gastro?) nenechali ujít. Cupping, jak se se říká ochutnávání kávy, je druh degustace, při které se zkoumá chuť a vůně kávy. Ochutnávku vedl zkušený barista Marek Knopp, který je bezpochyby opravdovým nadšencem do kávy a její přípravy. Marka najdete v kavárně U mlsného kocoura ve Znojmě. O návštěvě této kavárny se zmiňuje na svém blogu i Lukáš Hejlík, viz zde.


Listování mělo svou jubilejní stou premiéru, tedy 100. titul. Na jevišti jsem poprvé viděl 5 herců a na všech šlo vidět, že si hraní užívají. Představení bylo opravdu vtipné, nejvíce v momentech, kdy pánové měli představovat dívčí/ženskou postavu nebo když několikrát došlo na improvizaci. My jsme tentokráte vyrazili s kamarádkou Lenčou a myslíme si, že se jí líbilo představení stejně jako nám.

Beseda byla tentokrát vyprodaná, nevím jestli díky cuppingu, knize která se představovala nebo vzrůstající popularitě Listování ve Znojmě. V každém případě je to dobře a nepochybuji o tom, že na dalším listování bude vyprodáno. Bude se totiž hrát kniha Kafe a cigárko, od Marie Doležalové, podle stejnojmenného blogu. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky