Poušť a "Dune Bashing"

Nemusím nikomu připomínat, že jsem celkem poseroutka, a proto se Jindra divil, když jsem svolila k výletu do pouště, resp. ke sjíždění dun, k tzv. "Dune Bashing". Ale tak, když jsme v SAE a je tady určitá možnost ještě něco z tého země okusit, tak proč ne. 




Výlet zabral půlku dne, protože po sjíždění dun jsme ještě zavítali do beduínské vesnice (nezpochybňuji to, že někde jsou typické beduínské vesnice, ale tohle bylo jen strojené pro turisty).
K samotnému sjíždění, měli jsme strach, že pojedeme jen my v jednom autě, ale samozřejmě neznalost nás opustila ve chvíli, kdy se začala sjíždět i jiná auta (jak jinak než bílá :-) ) a celkem nás jelo 9 aut. Zpočátku klídeček, relax, jeli jsme spíš po takové hodně vyprahlé zemi s trochou písku a suchými keři, tak jsme si říkali a to je všechno? Další omyl, během chvíle jsme se smykem dostali nahoru, žaludek jsem měla až v krku a už jsme jezdili přímo v písečných, nádherných dunách, osvícených západem slunce. Jedním slovem nádhera! Další omyl na seznam, nečeakali jsme, že písek bude tak tmavý, ve skutečnosti byl snad tmavší než na fotkách a tak sypký...stačilo ho vzít do ruky a během chvíle ho vítr rozevlál na všechny strany. Na sjíždění jsme zažili nejen adrenalin ze samotného sjíždění, ale i při záchraně uvíznutých aut, což jsme si mysleli, že se snad ani nestane, no stalo a ne jednou, naštěstí náš řidič byl velmi šikovný a do úzkých se nedostal.





 






Po sjíždění jsme zajeli do té beduínské vesnice, jako ano, bylo to zajímavé a hezky připravené, ale jak říkám, dost uměle připravené. Mohli jsme se projet na velbloudech, byli nachystaní dva a to ještě byli tak naštvaní (jeden neuvěřitelně naříkal), že jsme se toho odmítli zúčastnit. Mnohem větším zážitkem pro nás bylo vidět velbloudy volně v poušti (jako u nás třeba na poli srnky). Ve vesnici jsme ochutnali tradičně připravenou kávu, pak datle a po celkem dlouhém čekání na nás čekal i raut (no spíš jsme čekali my na něj, ale budiž). Některá jídla byla dovezená, některá dělali přímo před námi. K programu ještě patřilo i vystoupení tanečníka "dervíše" v barevném oděvu, vystoupení břišní tanečnice a ohňová show. Večer u beduínů jsme zakončili vodní dýmkou.
Odjížděli jsme opět plní nových zážitků a na hotelu nás už čekali holky u baru. Ještě jsme si s nimi na dobrou noc dali jak jinak než Piňakoládu :-).


 




 

Komentáře

Oblíbené příspěvky