Portugalsko: Faro, Pobřeží Algarve

S Lisabonem jsme se bohužel museli rozloučit, ale už jsme se opravdu těšili do Fara "k vodě". Přesun mezi Lisabonem a Farem jsme si zařídili vlakem, jízdenky s místenkou jsme měli koupené cca 10 dní před cestou, když si je zarezervujete s časovým předstihem, dá se na tom poměrně dost ušetřit. Na cestu vlakem jsme se moc těšili, vlastně to bylo naše poprvé. Jindříšek sice celé své mládí strávil cestováním do Znojma vlakem, ale v zahraničí jsme toho vlakem moc nenajezdili, natož pak delší cestu. Tato cesta nám zabrala 3 hodiny a stihli jsme se kochat okolní krajinou, číst, připravovat se do práce a podívali jsme se na film, prostě pohoda. Jo a hned z první ruky jsme měli i odhalení černého pasažéra, který se schovával na záchodě. A naprášili ho naši sousedé. :-) 

Přemýšleli jsme, kudy přejede vlak řeku Tejo a hádejte co? Projeli jsme se přímo na mostě 25. Dubna (nebo-li Golden Gate Bridge). To byl taky zážitek, akorát se nedalo moc fotit, na každé fotce mi do záběru skočila konstrukce mostu. :-(

Jakmile jsme se ve Faru dostali na hotel, hned jsme se převlékli a valili k bazénu. Měli jsme nějaký čas do vyzvednutí auta. Čekání jsme ti tedy zpříjeminili jak jen se dalo. 



Auto jsme k našemu pobytu nevyhnutelně nepotřebovali, městská pláž je dobře dostupná autobusem, který nám jezdil hned kousek od hotelu, ale my jsme si to vysnili jinak. Auto jsme si tak jako tak jednou na dovolené půjčit chtěli, takže proč to nezkusit tady a proč neobjevit nějakou jinou pláž? Nějakou mimo město a aby měla klasické rysy Algarve? Tak jsme to zkusili.  Půjčení auta pro nás bylo adrenalinovým zážitkem. Možná jsme se setkali s chlápkem, který nebyl moc příjemný, možná jsme přečetli až moc negativních reakcí na autopůjčovny, možná jsme jen moc pečliví na cizí věci, zkrátka jsme z toho byli nervózní a o auto se hodně báli. A já konkrétně nejvíc. :-) Kdybychom věděli, jak to nakonec dopadne, auta si užijeme jinak. Nicméně hned po vyzvednutí jsme si jeli koupit večeři a zajeli si ji sníst právě na veřejenou pláž ve Faru, na Praia da Faro. První setkání s otevřeným Atlantikem! A po večeři na hotelu při skleničce vína jsme si našli cíl cesty na druhý den. 





Naším cílem se stala pláž Praia da Falésia! Nebyla až zase tak daleko a měla velmi dobré zázemí, co se týče parkování. Nechtěli jsme s naším téměř novým a černým autem stát někde na prašně cestě plné kamení, takové pláže jsme totiž také viděli. No a nejhlavnější je, že nás podle obrázku naprosto uchvátila. A nejen na obrázku, ve skutečnosti to byl neuvěřitelný pohled. Přijeli jsme tam kolem půl 10, všude byl klid, Atlantik klidný, sluníčko nádherně hřálo a ten vzduch! 

Chtěli jsme na pláži strávit celý den, tak jsme si pronajali slunečník a byli jsme za to moc rádi. Voda byla samozřejmě studená, na první dojem hodně, ale nakonec to nebylo tak zlé. Když jsem ale do vody lezla poprvé, vyloženě mi byla zima a řvala jsem na Jindru, který mě fotil, že je to opravdu jenom kvůli Gábince, které jsem slíbila fotku, až se budu koupat. :-) Ale jak říkám, až se sluníčko vyhouplo vysoko a bylo horko a  horko, voda nám byla nakonec dobrá. Odpočinuli jsme si, trošku opálili, prošli se po nekonečné pláži, prostě dovolená!










Poslední den jsme na hotelu jsme měli check-out až ve 12:00, tak jsme se rozhodli čas po snídani strávit ještě u bazénu, ať ho naplno využijeme. Ještě cca kolem půl 10 nám byla zima, ale během pár minut se sluníčko opět vyhouplo a už jsme se pekli. I ta studená voda v bazénu nám přišla vhod, tak jsme si super zaplavali a rozloučili se tak naší portugalskou dovolenou. Auto bylo vrácené během 5-ti minut a veškeré naše obavy byly naprosto zbytečné, snad poučení pro příště!


Na letišti nám to už potom docela rychle uteklo, jak jsme vzlétali, nádherně jsme viděli jedinečnou přírodní rezervaci, přes kterou se vlastně přes most jede na tu městskou pláž. To jsme prostě museli i natočit i vyfotit. 





Na video se určitě podívejte, vzlétnutí byla prostě nádhera!



Komentáře

Oblíbené příspěvky