Výlet, Den 3: Karlovy Vary, Loket

Poslední den našeho "Karlovarského" výletu jsme ještě částečně strávili přímo v Karlových Varech, měli jsme v plánu prohlídku sklárny Moser. Rádi chodíme do firem, které něco dokázaly, které jsou schopné nás jako ČR prezentovat v zahraničí a hlavně, které jsou schopné udělat takové zázemí pro návštěvníky. A ještě lépe, když my se těmi návštěníky také staneme. :-) 




Ale pěkně po pořádku, prohlídka měla být až kolem poledne, tak jsme ještě dopoledne brouzdali ulicemi Karlových Varů, zašli jsme se podívat k Becherovi, kde jsme samozřejmě něco pokoupili. A objevili jsme skvělou kavárnu, jejíž návštěvu jsme si prostě nemohli nechat ujít. 






A pak už konečně přišel na řadu Moser. Jak říkám, pro návštěvníky krásný zážitek, ať už jde o muzeum a nebo o samotný provoz. Odcházeli jsme s pocitem, že bychom si mohli z prodejny něco odvézt domů, něco co budeme mít celý život a co bude nadčasové, klidně si za to zaplatíme. No, realita ale byla úplně jiná, vše bylo víc než dražší. Bohužel to už je na nás moc. Ale i tak jsme rádi, že se karlovarské sklárně Moser daří a že má spokojené zákazníky, třeba jednou, kdo ví....










Posledním cílem našeho tripu byl hrad Loket. Ze starých příspěvků určitě víte, že máme rádi historické památky, že rádi podpoříme jejich údržbu pro další generace, a tak jich v létě vždycky pár navštívíme. Letos padl do hledáčku Loket. Když už byl tak blízko, museli jsme toho využít. V malebném městečku v meandru řeky Ohře se opravdu v celé své majestátnosti, tyčil hrad Loket. Zaparkovali jsme poměrně daleko, nicméně procházka nahoru k hradu byla příjemná. Nevím, jestli je to náhoda, ale vždy, když jdeme někam s průvodcem, dostaneme nějakého takového, který je nezapomenutelný. :-) Tento pan průvodce byl opravdu jedinečný, máme plno historek, které nás rozesmívají i teď. Díky jeho osobitému výkladu a díky krásám hradu si odnášíme opravdu skvělý zážitek. 

 

 A po cestě zpět k autu, klasika, posilnění na cestu. Na netu jsme si našli nejlépe hodnocenou kavárničku v Lokti a musím říct, že bomba! Skvěle vymyšlená umělecká kavárna s domácími zákusky a výbornou kávu, výbornou atmosférou a stylovým servírováním, prostě úžasné. A po roce se opět setkáváme s dílem pana Záborce (výrok Záborec, to je teda borec, tak ten asi nikdy nezapomeneme). 
Shrnuto, podtrženo, na Karlovarsku se nám moc líbilo a určitě doporučujeme všem!!





Komentáře

Oblíbené příspěvky