Hudební Festival Znojmo, Arrhythmia: Charitativní Koncert

Znáte to, když po práci jedete zařídit nějaké věci, pak ještě nakoupit, přijedete domů a s hlasitým "Uff, dnes už mě ani nehne" usednete do křesla nebo na sedačku. Takto přesně jsme to měli minulý týden, když zazvonil telefon a kamarádka nás zvala, ať se k nim připojíme na koncert. Moc se nám nechtělo, ale koukli jsme jeden na druhého a řekli si proč ne, je krásně, doma můžeme být jindy. A nakonec z toho byl kouzelný podvečer (vlastně i večer, přijeli jsme o půl 11).



Charitativní koncert se konal v rámci dvanáctého ročníku Hudebního festivalu Znojmo a jednalo se o skupinu Arrhythmia. Tedy originální hudební seskupení čtyř violoncellistů s bubeníkem, které se v tomto unikátním složení klasických nástrojů specializuje na interpretaci rockových, metalových či popových hitů z celého světa. Takže v jejich provedení zazněly hity jako Smooth Criminal (Michael Jackson), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Highway To Hell (AC/DC), The Unforgiven (Metallica), Rolling in The Deep (Adele) atd. Velkým finále bylo Nothing Else Matters od Metallicy, to už bylo i publikum (hlavně dámská část) dobře rozjeté. Chlapi hráli opravdu až "Na dřeň" a my jsme byli rádi, že jsme přispěli dobré věci. 






Vystoupení se nám moc líbilo hlavně tím, že zazněly známé hity a třešničkou (spíš třešněmi) na dortu byla spojená ochutnávka vín, atraktivní lokalita na Káře (prostranství pod kostelem Sv. Mikuláše), ze kterého je nádherný výhled snad na všechny strany a kouzelný západ slunce nad přehradou.

Během koncertu se naše skupina rozrostla o kolegy naší kamarádky, se kterými jsme po koncertu šli ještě ochutnat nějaká vína vinařství Lahofer k jejich stánku v Rajské vinici, který je velmi blízko a přímo na dalším vyhlídkovém místě. Další hezké místo, to Znojmo nás nepřestává udivovat...






Večer jsme zakončili již v menším počtu, ale rozhodně v příjemné společnosti, na Horním náměstí, kde jsme se ještě pozastavili u dalšího hudebního vystoupení, ale opravdu jen pozastavili. Více času jsme strávili u blízkého stánku, kde probíhala další ochutnávka, nebudu již dodávat čeho. :-) Jak jsem zmínil, domů jsme se dostali až o půl 11, plní dojmů a v dobrém stavu (ono se jistě zdá, že jsme hodně pili, ale měli jsme asi jen 5-6 vzorků).

A nakonec tato velká nádhera:



Komentáře

Oblíbené příspěvky