Rakousko, Den 1: Graz (Štýrský Hradec)

V květnu jsme toho měli v práci oba dva hodně, a proto když se objevila vidina volného víkendu, hodlali jsme toho využít. A tak říkám Haničce, nevyrazíme zase jako loni v květnu na víkend do nějakého města? Spojit příjemné (poznávání města) s užitečným (relax + nějaká aktivita)? Rozhodli jsme se tentokrát pro Rakousko a po zhlédnutí pořadu Bedekr II padla volba na město Graz.



Kolem Grazu jsme již několikrát jeli (hlavně Hanička) a ne jednou si řekli, že by to mohlo být hezké město, takže další důvod proč zrovna Graz. Začali jsme tedy shánět ubytování a zajímat se o to, kam bychom se rádi podívali. Na přespání jsme zvolili hotel Novapark, protože jak jsem již zmínil, měli jsme v úmyslu se i "zrelaxovat" a tento hotel nabízí svým hostům i Nova-Spa.

Na prohlídku města jsme měli jeden den, takže jsem hned po příjezdu vyrazili na ta nejvíce profláknutá místa. Dopoledne jsme chtěli strávit na kopci Schlossberg, takže jsme se vydali přes most kolem Kunsthaus Graz, pak Murilsen a až ke schodišti po Schlossberg. Abychom neztráceli čas, nahoru jsme si vyjeli výtahem. Nemyslete si, nejsme lenoši, chtěli jsme ušetřit čas a věděli jsme, že dolů si to určitě sejdeme (a taky jsme věděli, co nás čeká druhý den). 







Nahoře se můžete procházet jak je libo, možností je hned několik a všude jsou krásné výhledy na město. Nejzajímavější památkou na Schlossbergu je hodinová věž, tzv. Uhrturm a zahrady, které jsou hned pod ní (znovu krásné výhledy na město). Na kopci jsou také nějaké restaurace, takže jsme do jedné z nich zasedli s úmyslem se tak nějak tradičně najíst. Takže jsme si dali grilovanou klobásu s bramborovým salátem, pečené vepřové s knedlíkem a na pití Radlera. Kopec Schlossberg místním závidí určitě spousta jiných měst.












Po obědě jsme se vydali zpět dolů do centra a nabrali směr na hlavní náměstí. V klidu jsme se procházeli, zašli si na nákupy, na zmrzlinu, dali jsme si kávu a Sacher dort v Pekárně/Kavárně Martin Auer a pomalu směřovali zpět na druhou stranu řeky Mur, protože jsme věděli, že na náměstí Mariahilfer Platz se koná ochutnávka místních vín. A to jsme si nemohli nechat ujít. Zde jsme strávili velice příjemné dvě hodiny a v dobré náladě jsme odjížděli zpět na hotel, protože jsem ještě chtěli zajít do wellness. Já rozhodně nečekal, že to tam bude tak velké. Myslel jsem si, že si hotel pojmenuje jako Spa jednu saunu a jednu vířivku a to bude vše, ale tak to rozhodně není. Saun je tam hned několik, bazény dva, vířivky 3, tělocvična, masáže, bar s bufetem a několik relax zón (včetně střechy). Z wellness jsme přišli ve 22 hodin a hotoví šli spát, byl to pěkně strávený den.






Komentáře

Oblíbené příspěvky