Procházka časem aneb ochutnávka archivních vín

Po třech letech společně na "Archivech". Tuším, že jeden rok jsme nebyli vůbec a loni byl asi Jindra sám, no každopádně už je to 3 roky. Neskutečně to letí. Letos byly "Archivy" tak trochu haluz, vůbec jsme se na ně nechytali, vůbec jsme neměli lístky, ty se k nám dostaly až den před ochutnávkou. V netradičním složení (my, naši, švagr s taťkem a naposlední chvíli jsme potkali kamaráda s přítelkyní) jsme ochutnali 20 vzorků za 2 hodiny. Ano, vražedné tempo. Navíc 14 vzorků byly archivní vína, takže v některých případech opravdu rarita (nejstarší víno bylo z roku 1999), kterou víckrát pít nebudeme. O to víc si pozvání na archivní vína vždycky užijeme. 
 



Pravdou je, že víno sbližuje, to jsme zjistili nesčetněkrát. A vzorek za vzorkem je i uvolněnější komunikace. Takže letos si z ochutnávky odnášíme 2 hlášky. Obě patří Müller Thurgau 2015, jakostnímu, suchému vínu z Hustopečska. Je pravda, že Müllerka nepatří k našim oblíbeným vínům, ale tahle nás opravdu překvapila a tím si hlášky zasloužila. Jindra prohlásil: Müllerka si hraje na něco, co není, ale tahle mi chutná." No a Aleš mu na to odpověděl: "Tak toto je Hugo Boss mezi odpadkama." 
Jinak celkově byla ochutnávka fajn, zjistili jsme, že teď bude "koštů" zase hodně a po přestávce (kdy jsme byli už přeochutnávkovaní) asi začneme znova. :-)
A nejlepší víno ochutnávky? Chardonnay, VH, polosuché, Božice, rok 2009.




Komentáře

Oblíbené příspěvky