Objev Kávu - Peru, Káva Měsíce Února

Káva měsíce února dorazila poštou opět první úterý. A znovu cestujeme směr Amerika, akorát tento měsíc do Jižní Ameriky.


 
 Zdroj: www.worldatlas.com


Podle kartičky, přiložené v balíčku, se v kávě snoubí počáteční mírná acidita (živost kávy) s jemnou dochutí čokolády a nádechem ovoce. Je to káva, která má ve světě punc čisté, organické a průmyslem nezatížené plodiny. Je 100% BIO.


Podle nás: Jindříšek ji prostudoval důlkadně, příjde mu, že oproti kávě z ledna je tmavší (mluvím už o udělané kávě) a má nádherně hustou pěnu. Myslím si, že mu chutná víc jak káva měsíce ledna, mně přijde určitě jiná, ale nevím, jestli lepší. Má velmi zajímavou chuť, cítím tu ovocnou (citrusovou) dochuť. 

A že je 100% BIO? Tak je je jedině plus, ne? Podle informací to farmáři v Peru nemají moc lehké, všechno se dělá ručně a všechno trvá dlouho, s prodejem jim pomáhá sdružení malých farmářů a to hlavně v tom, aby za kávu dostali patřičnou cenu. Každopádně jsme rádi, že jsme byť malilinkatým kousíčkem taky farmáře podpořili a ještě podpoříme, Peruánskou kávu totiž určitě nepijeme naposledy!

Zdroj: www.objevkavu.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky