Velká Pardubická 2014

O této události se bavíme už dlouho, ale vždy jsme si ji nechali z nějakého důvodu ujít. Tentokrát ne, minulý rok jsem si nachystal upomínku s dostatečným předstihem a tento rok jsme na Velkou Pardubickou opravdu vyrazili. Protože jsem nevěděl, jak to budu mít v práci, kupovali jsme lístky až na poslední chvíli, den před závody a tím pádem na nás zbyly jen místa na stání.

Přestože se hlavní dostih běží až 16:30, dorazili jsme na místo už v jedenáct hodin dopoledne, abychom zjistili, jak to na dostizích chodí, prohlédli si areál, najedli se a našli dobrá místa ke stání. Byli jsme mile překvapeni, dostihy opravdu mají atmosféru. Tu umocňují dámy ve stylových kloboučcích, páni v oblecích a „namašlení“ závodní koně. A když pak naživo slyšíte dusot kopyt a nadšený jásot přihlížejícího davu …..
Abychom dobře viděli, chytli jsme si s opravdu velkým předstihem místa přímo u cíle. A i když jsme se opravdu hodně nastáli, za ten zážitek to stálo. Navíc jsme pravděpodobně měli tu čest vidět žokeje Váňu při jeho úplně posledním závodě.


Velká Pardubická je skvělý kulturní zážitek, který přejeme zažít každému. Příště si dopřejeme ten komfort a zkusíme si koupit místa na tribuně.







Komentáře

Oblíbené příspěvky