Italy Day 6: Bologna



Poslední den jsme se rozhodli strávit v Bologni a udělali jsme skvělé rozhodnutí. Našli jsme si úžasný hotel, který měl bezproblémové parkování (celkem jsme byli z možností parkování všude zklamaní, tak jsme byli rádi, že jsme měli Fíka kam upíchnout). Byl skvěle vybavený, dokonce tam měli nějaké ocenění od TripAdvisor. Oproti jiným hotelům měli moc hezky vyřešenou vstupní halu, která byla prostorná, plná křesel a malých kožených sedaček, kde se dala skvěle vychutnat sklenička dobrého vína a námi nově objevené Aperitivi :-) (které jsme si opravdu letos oblíbili).




Co se týče „červeného města,“ označení si opravdu vysloužila Bologna právem. Hodně nás město samo o sobě nadchlo, možná, že jsme ani tolik nečekali, o to víc se nám tam líbilo. Vyšlo krásné počasí, město bylo plné lidí, jen tak na procházce (myslíme si, že většina nebyli turisté, ale opravdu místní). Zaujali nás pouliční muzikanti, kteří to uměli opravdu rozjet. Abychom navštívili alespoň něco z památek a netrávili den jenom jídlem a nakupováním :-), tak jsme si řekli, že na město podíváme z výšky. Vyšli jsme si na vyšší z Due Torri (dvě věže) na náměstí Piazza di Porta Ravegna, která má 498 schodů a naklání se o 1,3m. Já jsem žádný sklon nezaznamenala, ale Jindra ano a já si hned vzpomněla, jak se tvářil, když jsme šlapali schody nahoru v šikmé věži v Pise. :-)








Potom jsme ještě navštívili známé Quadrilatero, které je protkáno restauracemi, kavárnami a speciálními obchody, kde si můžete koupit místní lahůdky, takže hlavně jde o různé druhy sýrů a vynikajících italských salámů. V jednom takovém jsme si také koupili něco na zub a návštěvu města jsme zakončili výborným obědem, a co jiného jsme si mohli dát, než Tagliatelle Bolognese a místní červené víno. :-)



Komentáře

Oblíbené příspěvky