Vídeňské Vánoční Trhy 2016

Vydali jsme se na vánoční trhy do Vídně a ukázalo se, že to byla chyba, protože s námi se tam vydalo ještě asi milion lidí. :-) Ano, věděli jsme, že tam bude hodně lidí, hlavně v sobotu, ale už jsme tam v sobotu byli a nebylo to zase tak hrozné. Rozhodli jsme se, že se nebudeme zdržovat na nejvíce profláknutých místech, že si uděláme spíše výlet do Vídně jako takové, než přímo na vánoční trhy (ale tam se taky podíváme). Ovšem letos to byla naprostá katastrofa úplně všude. 



Dopoledne jsme strávili na trzích u Schönbrunnu, tam to ještě jakž takž šlo. Pak jsme si zajeli do centra na nákupní ulice, kde to začalo pořádně houstnout. U Katedrály Sv. Štěpána to vypadalo příšerně a o radnici a přilehlých trzích už ani raději nemluvím. Dřív jsme si kupovali baňky a rádi jsme ochutnávali dobroty, ale mám pocit, jako by se porce úměrně růstu cen zmenšovaly a z krásných baněk se stal neskutečně předražený business.





  
Takže místo toho, abychom vás nalákali na krásný výlet do vánoční Vídně, tak vás od toho musíme odradit. Pokud máte rádi fronty, a že my jsme si první vystáli hned u lístků na metro (Jindříšek byl totálně vytočený po prvních 15 minutách ve Vídni), pokud máte rádi všude plno lidí, bezohledných lidí, a navíc předraženo, tak vyražte!! Pokud toto všechno nesnášíte, raději zůstaňte doma. Nebo se nabízí ještě jedna varianta, zkusit trhy v týdnu, ne o víkendu. Upřímně si ale myslím, že tuto variantu asi nevyzkoušíme. Zkrátka, já tam Jindru už prostě nikdy nedostanu. Mě to ale za chvíli přejde a stejně tam zase budu chtít!! :-)





Komentáře

Oblíbené příspěvky