Re-Opening Party, Illegal Bar

Od jídla portugalského k jídlu staročeskému. Netrvalo dlouho, co jsme se vrátili z dovolené a byli jsme přizváni k re-openingu Illegal baru. Re-opening se týkal hlavně kuchyně a kdo jiný jim tam dělal kuchaře, než náš Láďa. Tak nějak slovo dalo slovo, projevili jsme zájem a přizvali jsme naše gastronomické parťáky Lenču a Milana. Nikdo z nás netušil, co všechno nás vlastně čeká, ale akce se povedla, bylo to bezchybné (až na ten bolehlav druhý den, alkohol se holt nesmí míchat). :-)


Re-opening párty byla uzavřenou společností a přivítáni jsme byli proseccem s květovou infuzí. Foťák jsme s sebou nebrali, proto je vše focené jen na mobilní telefon a kvalita nic moc, prostě vždycky rychle cvak a pustit se do jídla. :-)

Jako předkrm bylo zvoleno carpacio z červené řepy s kozím sýrem pečeným ve slanině. Na kozí sýr jsem se ani já, ani Lenča moc netvářily, protože ho obecně asi nemáme moc rády, ale musíme uznat, že nám chutnal předkrm celý, dokonce i ten kozí sýr! To bylo velkým překvapením. Carpacio už od Ládi známe a opět nás nezklamalo! Ba naopak!


Následoval houbový krém se sezamovými crostini. Polévky my můžeme, takže pro nás opět moc dobré. A po krému přišel na řadu ledový punč s ovocem



Ovšem potom přišel na řadu "první hlavní chod" a tím byly hovězí líčka dušená v červeném víně podávaná s bramborovou kaší. Líčka byla výborná! A s nejlepším jídlem večera přišel i nejlepší drink a to Becherovka ovoněná bezovými květy. Drink byl podáván velmi stylově, tedy v lahvi od becherovky. Úžasný nápad!




Druhým hlavním chodem byl pohořelický kapr v makové krustě podávaný s petrželovými brambůrkami a koprovým aioli. Pro nás asi nejslabší chod večera, ne že by nebyl dobrý, ale ostatní nám zkrátka chutnalo víc. Nicméně ta chuť kapra a máku byla přinejmenším překvapivě dobrá. Koho by to napadlo?


Sladkou tečkou na konec byla sladká tečka na konec. :-) Překvapením šéf kuchaře byly šulánky s mákem a plněná sladká kapsička, která byla posypaná strouhankou. A posledním drinkem bylo kafe s rumem do skla. Hodně silný drink, na kterém se alkoholem nešetřilo, a který mě osobně taky hodně překvapil.


Musíme říct, že tento gastronomický večer se nám mooooc líbil. A další takový by nebyl na škodu. :-) 

Komentáře

Oblíbené příspěvky