Kolem Světa, Cestovatelský Festival, Brno 2016

Byli jste už někdy na cetovatelském festivalu? My jsme měli nedávno premiéru. Rádi cestujeme a poznáváme nová místa a prostřednictvím cestovatelského festivalu jsme toho zase hodně poznali. :-) Na cestovatelský festival Kolem Světa, který pořádá Karel Wolf s Rudolfem Švaříčkem (Livingstone), jsme vyrazili do Brna (ten malý znojemský nám pořád nějak uniká). A nejeli jsme sami, cestovatelský den s námi objevovala kamarádka Lenča.



Výlet jsme domluvili na poslední chvíli a večer před odjezdem jsme pečlivě studovali program. Měli jsme nějaké tipy a za těmi jsme si šli. Nejprve jsme trošičku bloudili na výstavišti, řekla bych, že výstaviště známe dobře, no budiž, neznáme. :-) Potom jsme se ale zorientovali a místo konání našli.

První přednáška se nesla ve znamení Asie, zašli jsme na Jana Tolocha a na jeho Rok v JV Asii - vlakem, lodí i na vodním buvolovi. Po přednášce jsme zašli ochutnat něco z indické kuchyně a taky jsme si dali výbornou kávu z Ugandy. A těšili jsme se na Světlanu Nálepkovou a na její Himalájské divadlo. Divadlo se nekonalo, ale přednes byl velmi zajímavý. Světlana je dobrá herečka a vypravěčka, takže přednáška stála za to. 





Velkým překvapením byla Hedvábná stezka od Lucie Drbohlavové. Upřímně, v top listu jsme ji neměli, ale zrovna jsme měli čas, tak jsme na ni zašli a byli jsme unešení. Sice se do míst, o kterých vyprávěla nikdy nepodíváme (sama doporučovala tam teď nejezdit), ale její projev, vášeň a nadšení z těch míst nás dostaly.

A poslední přednáška, na kterou jsme netrpělivě čekali, byla přednáška Karla Wolfa - Ledová krása Islandu. Naprosto strhující a vyčerpávající výklad. Nádherné fotky, ale nechtějte po nás zopakovat název nějakého vodopádu nebo ledovce, jednak bychom si zamotali jazyk a jednak si to asi už ani nepamatujeme. Každopádně respekt před fotkami (hlavně z dronu). 

A aby toho exotického jídla nebylo málo, zajeli jsme si ještě na asijsou večeři. :-)


A co jsme si z festivalu odnesli? Především to, že bychom měli znovu trochu oprášit zeměpis a určitě zabrat v angličtině, ať můžeme pořádně cestovat a objevovat. Na světě je tolik krásy, co ještě musíme vidět!!!

Komentáře

Oblíbené příspěvky