Plníme si sny: La Degustation Bohême Bourgeoise

Letos jsme oslavili 5. výročí svatby. To to letí! A už asi někdy od dubna mi Jindřišek doma hlásil, abych na naše výročí nic neplánovala, že se o všechno postará on sám. Že mě chce překvapit a splnit nám jeden náš sen. I když jsem se pořád ptala a byla jsem zvědavá, dozvěděla jsem se to jen pár dní před samotným překvapením. A že to překvapení bylo!

Jindříšek nám naplánoval víkend v Praze, zamluvil krásný hotel One přímo v centru Prahy a zarerezvoval nám místa v Michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. V této úžasné restauraci jsme povečeřeli přesně v sobotu 30.7. (tedy přesně na den 5 let od svatby). 


Z večeře jsme byli trošku nervózní, přeci jenom pro nás je takový žážitek asi jen jednou za život, nejsme na to zvyklí, ačkoli kolem nás vypadali lidi jako by to byl jejich denní chleba. A samozřejmě musíme podotknout, že tam byli vesměs cizinci.

Rozhodli jsme se, že se budem chovat kultivovaně a že ani nebudeme jídla fotit, zkrátka, že si to užijeme se vším všudy a nebudeme trapčit s foťákem. Velmi vtipný byl jeden Asiat, který si ještě ani pořádně nesedl, ale už měl nafocenou celou restauraci kolem dokola. :-)

A jak jinak, to bychom nebyli my, kdybychom si nenechali večeři spárovat s víny. A musíme říct, že to byla perfektní volba. Vína se k jídlu opravdu velmi hodila, vesměs byla červená, a ačkoli červená vína zrovna moc nepijeme, tak tato byla fantastická. Ale věřím tomu, že k tomu přispělo hlavně skvělé jídlo a samozřejmě atmosféra celé večeře. 

Z La Degustation jsme odcházeli plni nevšedních zážitků, kde jsme byli rozmazlováni 2,5 hodiny. I když jsme zvolili jen 6-ti chodové menu (a ne 11-ti chodové) opravdu jsme se najdeli a porce byly dostačující. A navíc bylo i pár chodíků mimo naše menu. Takže jsme toho ochutnali vážně dost. A restauraci jsme díky vínům opouštěli v lehce podnapilé náladě. Venku byl skvělý letní večer a do hotelu jsme to měli cca 10 minut pěšky. Takže po skvělé večeři romantická procházka večerní Prahou. Večer jsme zakončili v hotelovém lounge, protože v takovém krásném prostředí jsme si prostě ještě něco dát museli.

Chtěla bych tímto Jindříškovi ještě jednou poděkovat, že nám připravil takové krásné výročí!!!














Komentáře

Oblíbené příspěvky