Cyklovýlet - Trasa Podél Bývalé Železné Opony

Každý rok si říkáme, jak budeme v létě jezdit na kole a každý rok to vypadá do podobně, stihneme tak 1-2 vyjížďky. Tak jsme se i letos vydali splnit si svůj roční standart a ze Šatova jsme se vydali po stezce číslo 13 do nedalekého Retzu.



EuroVelo 13 nebo taky Stezka železné opony je cyklistickou trasou měřící bezmála 10 000 km. My jsme si samozřejmě projeli jen její minimální část, ale díky tomu, že jsme se vůbec vydali na kola a rozhodli jsme se jet do Rakouska, jsme se o této stezce dozvěděli a posléze i začali více zajímat. Bezesporu se jedná o velice zajímavý projekt. 




Jak jsem již zmínil, vyrazili jsme ze Šatova, přes vinici Peklo, Mitterretzbach do Retzu a zpět, celkem 20 km. Po celou dobu jsme jeli po super povrchu a krásnou krajinou, kdy naši cestu lemovaly políčka se slunečnicemi a samozřejmě spousta vinic. Bohužel, jsme nenarazili na žádný otevřený sklep nebo pohostinného Rakušana, který by nás vyzval k ochutnávce jeho vína. :-) V Retzu jsme se obrátili zpět z důvodů časové tísně, ale na tuto trasu bychom se chtěli určitě vrátit a pokračovat po ní, ať už směrem dál od Retzu nebo po naší české straně.






Iron Curtain Trail určitě doporučujeme.



Komentáře

Oblíbené příspěvky