Velikonoce A Tradice

Ano, už je téměř 14 dní po Velikonocích a ano, jsme hrozní, že nám vše tak dlouho trvá. Ale i tak o Velikonocích napsat chceme, protože letos pro nás byly vyjímečné. Vyjímečné v tom smyslu, že jsme na ně dělali něco jiného, než trávili čas na ochutnávce vína (jak to mu bylo bezmála 10 let) a nebo je v podstatě neřešili vůbec. 


Letos nás kamarádi přesvědčili o tom, abychom zkusili dodržet nějaké tradice (které oni dodržují každý rok). A tak jsme se vydali jeden den do lesa na proutky, aby si mohli kluci sami vyrobit "žílu". 


 




  
 

Zatím co jsme byli venku na čerstvém vzduchu, v troubě se už připravovala kachní stehýnka, abychom měli co jíst. Z nasbíraných čerstvých kopřiv jsme k obědu jako přílohu udělali výborné bramborovo škvarkovo kopřivové placky. Oběd byl famózní. A aby toho nebylo málo, ještě jsme si upekli jídáše. A ty s agávovým sirupem byly ty nejlepší. :-)






 




Do Five Things jsem dala i fotku nabarvených vajíček. Ty jsme sice vyráběli jiný den, ale k tradici to patří. Barvili jsme v cibulových slupkách, dávali jsme i umělé košilky na vajíčka a barvili jsme i voskem. Myslím, že letos se Velikonoce povedly. :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky