Objev Kávu - Barma, Káva Měsíce Března

Na březnovou kávu jsme si počkali, jednak přišla později a jednak jsme oba byli pracovně pár dní pryč a káva na nás čekala na poště. :-) Pochopitelně jsme se na ni těšili a byli jsme ještě o to radši, když jsme zjistili, že tento měsíc cestujeme do naší oblíbené Asie, konkrétně do Barmy. Taky jste nevěděli, že se v Barmě pěstuje káva? Nás by to asi ani nenapadlo.



Podle kartičky nekartičky (nevím, jestli v obálce byla, natěšeně jsem obálku roztrhla, vytáhla kávu a jestli tam ještě něco zůstalo, to už jsem bohužel nezjistila, obálka hned letěla do koše......, ale skoro stejné info se dočteme na netu): Takže káva by měla být raritou, kterou mnozí znalci kávy ještě neochutnali. My už ano a je výborná! Měla by mít silné tělo a mírnější aciditu s nádechem bylin a čokolády a čerstvě uvařená by měla vonět po mandlích.


Podle nás: Káva je opravdu silná a plná, chuťově je výborná, po čokoládě voní úžasně. Akorát ji vždycky tak rychle vypijeme, že si všechny chutě ani nestačíme uvědomit. A je z ní teda i skvělé cappuccino. Sobotní den jsme totiž začali snídaní v posteli a k výbornému tvarohovému koláči od kamarádky přidal Jindříšek našlehané cappuccino právě z této barmské kávy, a to je skvělý start do nového dne, co říkáte?

 Zdroj: www.worldatlas.com

Zdroj: www.objevkavu.cz



Komentáře

Oblíbené příspěvky