Lyžování, den 1: Lackenhof

Mysleli jsme si, že to letos už ani nestihneme, ale nakonec se to povedlo a jeli jsme si zalyžovat do Rakouska. Sice to bylo jen na dva dny, ale nám, věčným začátečníkům, to bohatě stačilo. Rozhodli jsme se "rozlyžovat" na menším Lackenhofu a druhý den zkusit Hochkar. 


Chtěli jsme si lyžování užít co nejdéle, tak jsme na sjezdovku v Lackenhofu dorazili už v deset ráno. Počasí nebylo špatné (dopoledne bylo trošku zataženo), ale během dne se zlepšovalo a zlepšovalo. Co víc si na horách přát, než když vám svítí sluníčko. Tak jako v každém větším areálu, tak i tady jsme potřebovali trochu času, abychom se zorientovali. Což pro nás znamená vyjet každý vlek a sjet každou sjezdovku. :-) Našli jsme si několik oblíbených úseků a k těm jsme se po zbytek dne vraceli. Byť někdo mluví o Lackenhofu jako o "béčkovém" lyžařském areálu, nám se tady moc líbilo, sjezdovky byly dobře upravené a sníh byl parádní, to je hlavní!










Měli jsme jasnou představu o tom, jak bychom si chtěli vychutnat odpolední kávu přímo na sjezdovce a ta se nám vyplnila. Ve vhodnou chvíli jsme využili volných lehátek u horské chaty (hospody) a kafe si v pohodě vypili na horském sluníčku. 





Ubytování jsme měli zajištěno přímo v Lackenhofu, jen pár set metrů od sjezdovky. Gasthof Kirchenwirt byl moc příjemným místem a čím se může opravdu pochlubit, je výborné jídlo (měli jsme zajištěnou polopenzi s bohatým výběrem). V Gasthofu byla sice k dispozici sauna, ale my jsme se rozhodli strávit večer v Solných lázních Ybbstaler Solebad





Každému bychom doporučili, aby si zaplatil vstup nejen do bazénů, ale i do Saunového světa, protože po celodenním lyžování přijde odpočinek v sauně vhod. My jsme se těšili hlavně do saun a proto jsme strávili čas hlavně tam. Neholdujeme moc veřejné nahotě (celkem dost se stydíme), takže jsme si to ze začátku neužívali tak, jak bychom mohli, ale nakonec jsme se i my uvolnili a večer v lázních stál opravdu za to.


Komentáře

Oblíbené příspěvky