Discovering Znojmo

Jednou nám přátelé u vínečka položili otázku, už jste byli v Rotundě? Když jsme se jeden na druhého podívali a zavrtělli jsme hlavou v nesouhlasu, tak jsme se až zastyděli! Možná že tam někdo znás kdysi dávno v rámci povinného výletu na základní škole byl, nicméně nepamatovali jsme si z ní nic. A tak slovo dalo slovo a za 2 dny už jsem objednávala lístky (ano, je potřeba si místo zamluvit, což jsme ale zjistili jen náhodou). A pozor, není pravidlo, že je Rotunda otevřená každý den, velmi záleží na počasí. My jsme ale měli štěstí a jak jinak, na poslední chvíli jsme lístky vyzvedli a konečně jsme ji viděli! Resp. ono tam k vidění až zase tak moc není, je to jen jedna místnost, ale jsme Znojmáci, jsme rodáci a konečně jsme si "splnili" povinnost a velmi rádi! 





I když se potom schylovalo k bouřce, ještě jsme se stihli projít městem a objevili jsme obchůdek s českou čokoládou!! Milá paní v obchůdku nám dala ochutnat a nemohli jsme odejít s prázdnou. 





A protože se nám ještě nechtělo domů, zašli jsme si sednout k Maxwilliamovi (mnozí z nás poprvé), kde jsme nakonec strávili celkem dost času ještě s dalšími přáteli a završili jsme tím krásný den. Není nic lepšího než objevovat stále a stále něco nového v našem starém městě. :-) 



Komentáře

Oblíbené příspěvky