Praha: Day 1

První příspěvek se netýká úplně Prahy, ale když se nás někdo ptá, kde jsme byli, říkáme dva dny v Praze. Jak si ale přečtete, první den se týkal Karlštejnu.
Plánovali jsme nějaký krátký výlet s přáteli a výběr padl na Karlštejn a hlavní město. Jako základna pro návštěvu hradu Karlštejn nám posloužil Autokemp Karlštejn. Ano, rozhodli jsme se noc strávit pod stanem. Kamarádi s dětmi byli již na cestách, a proto jsme se sešli dopoledne až na místě. Následovala rychlá stavba stanu, malá svačinka, týmová fotka a pěšky jsme vyrazili na hrad.



Vždy, když přijíždíme/přicházíme na nějaké místo, sázím se s Haničkou, kdo to první uvidí. Vcházíme do uličky, která vede k památce a po hradu nebo věžičkách pořád ani stopy. Pak se silnice trochu stáčí a je to tady, odkryl se nám nádherný pohled na hrad v celé jeho kráse. Samozřejmě jsem sázku prohrál, protože já se zrovna kochal vitrínou jednoho z mnoha obchůdků. Musím říct, a to jsme se shodli všichni, že hrad vypadá nádherně, jak z obrázku. A díky točité cestě se vám naskytne několik různých pohledů na hrad. Nádvoří je celkem malé, není na něm nic moc k vidění, proto jsme se rozhodli hned jít na prohlídku. Zvolili jsme I. Okruh (Soukromé a reprezentační prostory císaře Karla IV) a prohlídka se nám líbila. Udělali jsme si pár fotek na hradbách a šli se shánět po něčem k snědku. 


 



Oběd jsme si dali U Karla IV a u jídla jsme domlouvali, co dál. Protože jsme se cestou na hrad viděli ceduli, že nedaleko jsou Jeskyně Koněprusy, rozhodli jsme se, že je navštívíme. 



Cesta nebyla tak krátká, jak jsme doufali a hláška "je to dál, ale o to horší cesta", zde nabrala nového rozměru. Stihli jsme jednu z posledních prohlídek do jeskyní, a protože se vše událo celkem narychlo, tak z místa nemáme moc fotek.  Mě jeskyně moc neuchvátily, ale jako doplňkový program, když jste poblíž, jsou ok. 



Po cestě zpět do kempu se nám naskytly krásné výhledy na hrad, na které jsme se druhý den vrátili a udělali pár fotek.
 


Vrcholem celého dne, ve který nikdo z nás snad ani nedoufal, bylo beach volleyballové utkání mužů proti ženám, které skončilo nečekaným vítězstvím našich drahých poloviček. :-(



Komentáře

Oblíbené příspěvky