Za Rusalkou do Českého Krumlova

Máte rádi klasiku? Operu, balet, divadlo? Tento post bude o opeře, nejen o opeře, ale o zážitku, který jsme si chtěli někdy splnit a povedlo se to v létě. Tím zážitkem myslíme otáčivé hlediště v zámeckých zahradách v Českém Krumlově. Vzpomínám si, když jsme kdysi s partou přátel vyrazili na Lipno a udělali si výlet do ČK. Když jsme poprvé viděli otáčivé hlediště, řekli jsme si, že někdy bychom tu kulturní atmosféru krásné letní noci chtěli zažít. :-) Omyl číslo jedna, počasí nemusí vždycky vyjít. Ale vždycky zase může být ještě hůř. :-) No o tom až později. 

A tak se jednou ozvala kamarádka, že se v létě bude hrát Rusalka a ještě jsou lístky. A my jsme si řekli, proč ne? Česká klasika, budeme tomu rozumět (naše první opera totiž nebyla v češtině, a tak jsme se moc nechytali). Takže jsme se domluvili, že vyrazíme a že přespíme a výlet spojíme i s prohlídkou Českého Krumlova a okolí.

Ubytování jsme si našli v příjemném penzionu kousek od zámeckých zahrad, takže jsme to měli do centra co by kamenem dohodil. Paní se nás hned při ubytování ptala, jestli máme s sebou zimní bundy, že včera bylo na Rusalce docela zima, tak jsme si mysleli, že si z nás dělá srandu, vždyť venku je krásně. A my jsme si nachystali oblečení jakože společenské, jdeme přece na operu. :-)

S Lenčou jsme si dopředu našly i tip na kavárnu a tam jsme teda byli moc spokojení. V klidu jsme poseděli a tak trochu oslavili Jindříškovy narozeniny. Vznikla nám i dobrá fotka do rodinného alba, kterou jsme nazvali: Sir Jindřich Štorek II. s chotí, na snímku zachycen při rozjímání se sklenkou rumu Zacapa. :-)





Zašli jsme i na méně známá místa (třeba dům Egona Schieleho, který je s Krumlovem hodně spojován) a vyhnuli se tak turistům a poznali trochu více z Krumlova než jen to hlavní centrum.
Na večeři jsme zašli do podniku  Papa´s Living Restaurant, kde jsme byli také moc spokojení, uspokojilo to naše gurmánské chutě.:-) A máme jednu vtipnou věc k tomuto podniku, nevím, jestli to tak bylo ve všech restauracích a nebo jestli tahle je v nějakém průvodci pro Asiaty, ale kam jste se podívali, tam seděli a pořád něco hledali na telefonech, nikdo se s nikým nebavil, jen ty telefony, bylo to fakt vtipné.






 


A po večeři jsme se šli pomalu chystat na operu. Když jsme pak byli na parkovišti přímo u zahrad a chystali se jít dovnitř, tak jsme viděli přicházet lidi s dekami, bundami, vypadalo spíš jak sraz na nějakou školu v přírodě. Podle předpovědí měla být studená noc, tak jsme vlezli do auta a naházeli jsme na sebe, co se dalo. Takže jsme na sobě měli několik vrstev a ještě jsme si vzali i mikiny pod zadek. No jako až se setmělo, byli jsme fešáci. :-) :-) :-)


Zážitek je to nádherný, kdo by neměl rád Rusalku, :-) ale zima teda byla festovní. Jindra zmrzal ještě než to pořádně začalo a za celou dobu se ani pořádně nepohl. My jsme to s Lenčou snášely líp. Ale nebudu lhát, byla zima, cca 13 stupňů. Jak jsem ale psala na začátku, mohlo být ještě hůř, mohlo pršet. Takže poučení pro příště, vzít si s sebou minimálně podzimní bundu. 

A ještě zábavná historka z opery. Jindra byl tak zmrzlej, že když na konci zpívá vodník Ubohá Rusalko bledá, běda, běda..... Tak Jindra to doladil slovy: "Běda, běda, jestli ještě budete zpívat."  :-)  a na pokoji jsme si pak uprostřed léta pustili topení a nahřívali se. :-) :-) :-)

Takže tolik naše zážitky z Rusalky. Ale zase na druhou stranu, zážitky jsou k nezaplacení a prostě máme na co vzpomínat a kdo ví, jak to s otáčivým hledištěm dopadne, možná jsme byli jedni z posledních.....


Druhý den jsme si ještě chtěli udělat nějakou procházu v krásné jihočeské krajině a vyrazili jsme na zříceninu Dívčí kámen. Na zřícenině jsme si ze srandy zahráli i dětskou stopovanou. Vrátili jsme se tak do let letních táborů a prostě nám bylo fajn!!






Komentáře

Oblíbené příspěvky