Rodinný výlet aneb na Hochkar i v létě.



Asi dva a půl roku jedeme na vlně Instagramové 😊 a na psaní blogu nebyl ani čas ani chuť. Ale vypadá to, že jsme zpět a moc nás těší, že jste si o to někteří řekli, abychom se vrátili.😊 A tak jsme přemýšleli, jestli se zpětně vracet k některým dovoleným a výletům a řekli jsme si, že jestliže to má být pro vás inspirace, tak to smysl má, protože rok 2018 byl pro nás na dovolené a zážitky zajímavý. Samozřejmě se nebudeme vracet úplně ke všemu, od toho je pořád ještě i ten Instagram (pro nás soukromým názvem Instasráč).😊


Na Hochkar jezdíme v zimě lyžovat už pár let a říkali jsme si, že bychom tam mohli někdy zajet i v létě. A nápad se samozřejmě líbil i rodičům, tak jsme si řekli proč ne a starouše jsme vyvezli. 😊

Využili jsme dvou svátků, které červenec tak hezky nabízel a vyrazili jsme. Samozřejmě program byl upravený pro rodiče, kteří už nejsou zas tak fyzicky zdatní, ale zvládli to a myslím, že byli stejně nadšení jako my.

Ubytování jsme si zajistili přímo nahoře na hoře,😊 takže výchozí bod naprosto ideální. Plus v rámci ubytování v hotelu JUFA Hotel Hochkar - Sport-Resort*** jsme každý obdržel Wild Wunder Card, na které je poměrně dost vstupů zdarma. Jako první jsme využili jízdu lanovkou nahoru. Musím podotknout, že počasí vyšlo naprosto pohádkově. Co víc si na horách přát, že?




Takže vyjeli jsme nahoru a dali se doprava na samotný vrchol Hochkaru. Cesta nám zabrala cca půl hodinku opravdu pomalé chůze. Stoupání dalo trochu zabrat mamkám, ale zvládly to! Nahoře jsme si chvíli odpočinuli a posilnili se, ale největší chuť jsme měli na pivo, tak jsme se vydali zpět k lanovce.






Posilnili jsme se pivečkem a kafíčkem a šli na druhou stranu, kde byla před pár lety vybudována 360° Skytour. Visutý most a krásný 360-ti stupňový rozhled do okolních Alp je fakt skvělý. A budu se opakovat, když vyjde počasí, je to bomba.









Jak už to tak bývá, vzhledem k předpovědi počasí na druhý den jsme museli operativně změnit program. Původně jsme se chtěli jet vykoupat do Ybstaller Solebad a druhý den zajít na vodopády, Wasserlochklamm. Ale rozhodli jsme se sjet lanovkou dolů a na vodopády zajet hned a využít krásného počasí. A tím pádem lázně nechat na druhý den (samozřejmě vstup na obojí na kartu WWC zdarma).

Soutěska Wasserlochklamm je cca 15 km od Hochkaru. Opustili jsme Niederösterreich a zajeli do Steiermarku.😊 Hned u vstupu (samozřejmě jsme nic neplatili, měli jsme přece WWC) nás úplně dostala řeka Salza. Voda měla nádhernou barvu, prostě taková ta horská krásně zelenotyrkysová barva. Museli jsme přejít houpací most přes řeku a konečně jsme mohli vstoupit do soutěsky a těšili jsme se na vodopády. 



Takže asi po půl hodině cesty, ale musím podotknout, že snad po té nejhorší cestě, kdy se šlo po štěrku, docela nebezpečně, do kopce, teď to naše ukázkové počasí, takže bylo jako v prádelně…. No tak po této části cesty to vzdaly ženský. Že si sednou někde na lavičce a počkají. Tak jsme pokračovali už jen my dva a taťkové.  Za další zhruba půl hodinu stoupání po dřevěných schodech a lávkách to vzdal Jindrův taťka. A že vezme po cestě ženský a zajdou si na pivko do hospody, která byla hned u vchodu na Wasserlochklamm. 

Zůstali jsme jen my tři a doteď nevycházíme z údivu, jak to zvládl můj taťka. Normálně reklama na Kamzíka. 😊 Lilo z nás, ale ta soutěska byla fakt úžasná. Náročnost je poměrně vysoká a musíte se dívat pod nohy, protože je místy i dost nebezpečná. No a to bychom nebyli my, abychom nesešli z cesty a nevlezli si pod vodopády, že. Ale zase na druhou stranu z toho vznikly ty nejlepší fotky. Jindra ještě u jednoho vodopádu zvažoval, že vleze do vody, ale byla ledová a nakonec se neodhodlal.
My tři jsme byli ze soutěsky nadšení, zbytek dovolenkářů v rámci toho, co viděli, tak byli spokojení taky. Ale myslím, že to pivečko hezky ve stínu je uspokojilo nejvíc.








Na hotel jsme dojeli ještě v celkem rozumnou hodinu, tak jsme v klidu povečeřeli, rodiče se odebrali na hotelový bar a my dva jsme si šli užít hotelový wellness. A musím říct, že když máte celé wellness jen pro sebe, není to k zahození.:-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky