Ochutnali Jsme Svět

Blog k food festivalu Ochutnej svět, který se konal 29-30.4. v Brně, píšeme už s víc jak dvou týdenním zpožděním, ale příspěvek si rozhodně zaslouží. A i když už není aktuální, my alespoň máme památku a při psaní tohoto článku si opět připomenu některé momenty a chutě.



Protože se letos nekoná Food Festival na Špilberku, byla akce Ochutnej svět jasnou volbou. Jediné dilema bylo, jestli jet v sobotu nebo neděli, vybrali jsme sobotu.

Největším lákadlem pro nás bylo ochutnat žabí stehýnka (nějací švábi nebo červi, to už máme přece za sebou) :-) a to jsme si splnili hned na jednom z prvních stánků. Chuťově moc dobré, je to něco mezi kuřecím a rybou. A jak můžeme vidět na fotce, že se jednalo o žabí stehýnka, nelze popřít. :-)



V naší tříčlenné sestavě jsme pokračovali v ochutnávání u jednotlivých stánků. Všeho jsme kupovali po málu a poctivě se o vše dělili, abychom se brzy nezasytili a mohli co nejvíce ochutnat. Takže jsme si postupně dali různé rolky, špízy, mořské plody a klobásky. Hlavně z asijských stánků.





Počasí ten den moc nevyšlo, hlavně dopoledne a v jednu chvíli nás déšť zahnal k jedinému stánku, který měl stolečky pod stanem a to byl Just Wine s moravskými a francouzskými víny (a nejstylovějšími a nejmilejšími pány za pultem). No a to nám vůbec nevadilo, chvíli se zdržet u vína, než se přeháňka přežene. :-)





Víno nás asi vykolejilo z našeho původního plánu, jinak si nedokážu vysvětlit naši chybu. Protože přišla další přeháňka, schovali jsme na rampu pod stříšku a abychom tam jen tak nestáli, koupili jsme si kávu a Muffin. No ale ne, že jeden pro všechny, každý si dal jiný (abychom samozřejmě ochutnali víc druhů) a ještě čokoládové pralinky. Takže po tom, co jsme každý vypili kelímek kávy a snědli jeden extra chutný a hutný muffin, myslíte, že jsme měli ještě sílu na další ochutnávání? Přesně tak. :-) Hlavně, že jeden špíz jsme jedli tři. :-)

Takže jsme se chvíli procházeli a zajímali se o výrobky a produkty u různých stánků (koření, čaje....) a až nám trošku vyhládlo, zase jsme něco ochutnali. Na řadu přišel ještě hamburger s trhaným masem od Foodtruck Bucheck (k tomu pivo Lucky Bastard), na slano připravená tapioková placka a sladká tečka na závěr vafle od Waffle_CZ Brno, kde byla rozhodně nejdelší fronta.





Protože jsem za celý den neměl žádnou polévku, na doma jsem si koupil asijskou polévku (teď už nevím, jestli Tom Yam nebo Yum), se kterou jsem se spokojeně vyfotil a doma si na ní moc pochutnal.



Ochutnej svět je fajn akce, na kterou se rádi zase podíváme, ale prostory Malé Ameriky se mi moc nelíbily, hlavně tedy ta úzká ulička, ve které proudilo hodně lidí a zároveň stály fronty od stánků, tím pádem nebylo moc místa, kam si stoupnout. Ale co nevydržíme pro dobré jídlo. :-)


Komentáře

Oblíbené příspěvky