Třeboň

O tom, že je Třeboň nádherné město, jsme nikdy nepochybovali, ale nikdy jsme si tam cestu neudělali. Vyšlo nám to až teď, když jsme jeli navštívit taťku do Lázní Aurora. I když mrzlo až praštilo a sněhu bylo všude habakuk, tak měl výlet zajímavou atmosféru.


Nejdřív jsme se porozhlédli trošku po lázních Aurora a musíme uznat, že se nám tam líbilo, asi jsme to čekali horší, proto nás to velmi příjemně překvapilo. 

Na doporučení našich přátel (kteří nás sem chtějí vzít už asi 3 roky) jsme si udělali rezervaci v restauraci Šupina. Původně jsme chtěli do Šupinky, ta je modernější, láká i svým interiérem, bohužel je v zimě zavřená a tak jsme brali Šupinu. Cítili jsme se tady dobře, už podruhé se nám v tomto měsíci potvrdilo, že ve skutečnosti některá místa vypadají mnohem lépe než na fotkách.





Při dobrém vínku jsme si vychutnali místní speciality. Začali jsme předkrmem - rybí klobásou, která nás nadchla. A pak polévky, rybí a zelňačku. A konečně hlavní chod a jejich vyhlášené kapří hranolky. Akorát taťka si dal pstruha a Jindra sumce v zeleninové bujabéze. Jídlo nám všem moc chutnalo. Těšili jsme se na dezert, ale to už jaksi nebyl ani čas a ani místo v žaludku, což mě osobně dost mrzelo, prý mají dezerty výborné.
Celkový dojem máme ze Šupiny hezký, pravda, je tam trošičku dráž, ale když si uděláte výlet, tak je to stravitelné.
 


 



 
No a co jsme ještě nechtěli zmeškat, tak to byla Schwarzenberská hrobka. Která je samozřejmě  v zimě zavřená. Otevřená je pouze ve čtvrtek lázeňským hostům. Docela nás to mrzelo, ale ona už jen samotná procházka ke hrobce a hrobka sama o sobě je zážitek. Navíc, pokud je všude sněhová nadílka, má to opravdu neuvěřitelnou atmosféru.







Jak jsme tak jezdili sem a tam z lázní a do lázní, všimli jsme si po cestě hezké kavárny. A tak jsme tam ještě před odjezdem museli zajít. V kavárně Aroma Coffee jsme si opravdu pochutnali, vypili jsme lahodnou kávu v příjemném prostředí a s Třeboní se nám moc loučit nechtělo, ale bohužel, už jsme museli. 
Takže tolik k našemu krátkému výletu do Třeboně a myslím si, že v létě se tam vrátíme!


Komentáře

Oblíbené příspěvky