Opět na Hochkaru!

Hochkar se začíná stávat naším favoritem na lyžování. Vrátili jsme se sem po roce a to jsme si říkali, že budeme jezdit pokaždé jinam a objevovat nová lyžařská střediska. Letos jsme chtěli vyrazit někam dál a třeba i na více dní, ale nakonec jsme si vyšetřili jenom dva dny a Hochkar byl tím pádem jistá volba. Je to "relativně" kousek a je to tam prostě úžasné. Čímž se dostáváme k mému nejčastějšímu slovu: úžasné. No ale kdybyste s námi jeli, tak určitě říkáte to samé, úžasná krajina po cestě, úžasný sníh, úžasné rampouchy na úžasných dřevěných chajdách, úžasné sluníčko, úžasné podmínky pro lyžování, úžasné, že se nemusí stát fronty na lanovkách, úžasný výhled, úžasná panoramata.... prostě se ty naše dva lyžovací dny vedly v úžasné atmosféře a náladě.


Díky loňské zkušenosti jsme se tady poměrně slušně vyznali. A to bylo velkou výhodou. Letos jsme toho vyzkoušeli ještě trochu víc a dokonce jsem se nechala unést Jindříškovou radostí z toho, že může vyjet mimo sjezdovku a tak jsme si pořádně zablbli a vyzkoušeli freeride. Pod pojmem vyzkoušeli freeride si představte, že jsme se cca o pár metrů vychýlili ze sjezdovky, nic moc odvážného od nás "nelyžařů" nečekejte. Nicméně my jsme si to užili a dlouho jsme se takhle sami sobě nezasmáli. :-) Jo a letos jsme na malých skokáncích skákali oba. :-) Po jednom z nich skončil Jindra hlavou ve sněhu stylem "zkouším, jaký bude zítra sníh" (Jak vytrhnout velrybě stoličku).

 








První den se nám dost často stalo, že jsme si celou sjezdovku sjeli sami a nikdo nám tam nepřekážel. :-) Nebylo moc lidí a opravdu jsme často byli sami, až mě to chvílemi děsilo. Druhý den jsme přijeli na parkoviště a tam asi 1000 aut a už to tam řídili chlapíci ve vestách, kam si má kdo stoupnout. Tak jsme si říkali, tyjo, že jsme sem jezdili v sobotu. No ale věřte nevěřte, jenom jednou jsme čekali asi 5 min na lanovku, jinak vůbec. Tento ski areál pojme neuvěřitelné množství lidí. Sice bylo všude plno lidí, dokonce tam proběhly asi i nějaké závody, ale nikde se na nic nečekalo, ani na jídlo, ani na ty lanovky, fakt super.






Ubytko jsme měli cca 15 km od Hochkaru. Zařizovali jsme si ho opravdu na poslední chvíli a bylo to těžké. Byli jsme ale příjemně překvapení, hotel se nacházel v hezkém romantickém městečku s jezerem a ve skutečnosti vypadal mnooohem líp než na bookingu. Taková ta typická rakouská usedlost se skvělou kuchyní. A jako bonus navíc jsme chytli hambáčový pátek, a tak jsme si pochutnali na hambáčích.






  

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky