Lago di Garda Day 3: Boat day!

Dnes jsme měli v plánu znovu půjčit motorový člun a chtěli jsme objet celé historické centrum Sirmione. Zjistili jsme, že na špičce poloostrova je obrovská historická “zřícenina” a rozhodli jsme se, že se tam večer podíváme. Hned po snídani jsme si tedy zamluvili člun na odpoledne a šli lenošit na deku. V poledne jsme si dali rychlý lehký oběd a za chvíli jsme si už natěšeně šli pro „jachtu“, jak jsme tomu říkali. Zajeli jsme si přímo pod zřícenou a tam jsme se chvíli koupali a zaskákali si do vody (a Vendu si doplavala na břeh). Tato odlehlá část opravdu stojí za návštěvu a mě osobně mrzelo, že jsme to nezjistili dřív. Byla to taková oáza, kam přijížděli lidé se svými čluny, koupali se a blbli ve vodě. Na pláž se dá dojít i pěšky, musí se projít celé Sirmione a na konci už vás vedou směrovky.




Až jsme člun vrátili, ještě chvíli jsme pobyli na pláži a potom se šli chystat na poslední večer v Sirmione. Procházku města jsme začali u krásného hradu, jehož brány vás pustí do historického centra a pak jsme pokračovali dál na konec města, kde jsme odpoledne viděli tu “zříceninu”. Jsou to archeologické vykopávky, kde kdysi bývaly starořímské sirné lázně a to přímo v jeskyních podél břehu. Celému areálu se říká Grotte di Catullo (podle básníka Catulla, který tu pobýval). Dýchlo to tady na nás pravou starou atmosférou.  Hanička s  Vendu si pořád představovaly, jak tudy asi vodili gladiátory. No jo no, viděly všechny díly Spartaka :-)


Výhled ze zříceniny.


Moc se nám tady líbilo, dokonce jsme litovali, že jsme nevyšli dřív, protože na prohlídku celého areálu jsme měli cca hodinu a půl a to bylo poměrně málo. Na jednom z míst, kde bychom to nejméně čekali, na holky číhal had. Obě se tak lekly, že vystřelily jak o závod a ječely jak Viktorky. A pobavily ostatní návštěvníky, kteří nahlíželi, cože se to tam stalo.



Po prohlídce jsme hledali nějakou vhodnou restauraci, protože jsme se rozhodli zkusit mořské plody a tím zakončit vydařený pobyt v Sirmione. Vybrali jsme restauraci La Roccia a vybrali jsme dobře. Večeře byla, jak říká jeden kamarád, vynikající! Po výtečné večeří jsme se ještě dokrmili zmrzlinou v jedné z mnoha cukráren a večer zakončili procházkou po starém městě a posezením v přístavu. Skvělá tečka za pobytem u jezera Garda.







Komentáře

Oblíbené příspěvky