Lago di Garda Day 2: Bardolino and Lazise

Celý druhý den se nesl ve znamení, zda překonáme zážitky prvního dne. To se samozřejmě nepodařilo (loď je loď), ale i tak to byl moc vydařený den.

S Vendu jsme naplánovaly výlet do městeček kolem jezera. První bylo městečko Bardolino, kde jsme navštívili muzeum vína u firmy Zeni. V muzeu to měli moc pěkně udělané a navíc nás překvapilo, že jsme si i mohli v obchodě sami ochutnat víno, než jsme si ho koupili. No shodli jsme se na tom, že u nás by to asi neprošlo, aby lidé ochutnávali zadarmo tímto způsobem :-) .




Tak jsme si vybrali a jeli jsme do dalšího muzea a to do muzea olivového oleje, kde nás čekala další ochutnávka, tentokráte olejů a výrobků, které olivový olej obsahují. Opět jsme pokoupili a odjeli do blízkého městečka Lazise.



Zde jsme se chutně naobědvali v jedné restauraci na promenádě přímo u jezera. Zvolili jsme špagety, lasagne a pizzu. Lazise je krásné malebné městečko s krásnou historickou částí, promenádou a přístavem. Mám pocit, že kolem jezera je většina městeček takto malebných. Unaveni obrovským horkem jsme se rozhodli strávit zbytek dne odpočinkem u vody před hotelem. 











Večer jsme si sedli na hotelovou terasu a dali si vínečko (sice české, ale taky dobré), pozvali jsme na skleničku i jednu zaměstnankyni, která nám byla velmi sympatická a tak jsme na břehu jezera popíjeli až do pozdních hodin.

Komentáře

Oblíbené příspěvky