London Day 2: Fish & Chips, finally!



Ráno jsme opět vstali brzy a hned po snídani jsme vyrazili do města. Koupili jsme si celodenní jízdenku na metro, takže jsme se rozhodli, že celý den projezdíme, ať vidíme zajímavosti ze všech koutů Londýna. První zastávkou byl Tower a Tower Bridge. Zašli jsme se podívat i dovnitř a vyjeli jsme výtahem nahoru a opět jsme měli krásný výhled. 







Po prohlídce Tower Bridge jsme se procházeli po nábřeží a zašli si na Fish & chips do jedné moc pěkné restaurace. Všem nám chutnalo, toto tradiční jídlo jsme si prostě nemohli nechat ujít. Po obědě jsme si ještě stihli udělat pár fotek, jak se otvírá most, aby mohla proplout loď a pokračovali jsme dál.








 





Z Londýnského oka jsme v dálce viděli moc pěknou katedrálu (St. Paul´s Cathedral), a tak jsme se rozhodli, že se k ní podíváme, líbilo se nám i okolí, i katedrála samotná. Otevřel se nám krásný výhled, kterému dominoval známý Millennium Bridge. Počasí nám přálo a procházka od katedrály, přes most, až k Tate Modern (moderní galerii) byla úžasná. Rozhodli jsme se, že si zajdeme i do galerie, tak jsme se opět chvíli kulturně vzdělávali a pak si dali kafíčko, sedli na sedačku a kochali se výhledem na Temži, most i katedrálu. 



Po dlouhém zvažování, kam dál, jsme se rozhodli, že zajedeme ke stadionu Chelsea. Kluci pořád doufali, že se ještě dostanou na fotbal, nicméně bylo beznadějně vyprodáno a na černý trh jsme moc nespoléhali, Rumuni nevypadali zrovna důvěryhodně a před stadionem už to začínalo být docela rušné. Začalo se stmívat a my jsme si splnili další z cílů naší cesty, vyfotit si večerní památky Londýna. 










Kluky moc mrzel fotbal, ale vynahradili jsme si to skvělým místním „Pubem “. Tak jsme nakonec neseděli na stadioně, ale sledovali jsme fotbal a popíjeli pivečko v příjemné hospůdce. Bylo to skvělé završení našeho výletu do Londýna. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky