London Day 1: Real London



Ráno jsme vstali poměrně brzy, abychom stihli snídani hned v 8:00, a abychom mohli hned vyrazit na obhlídku města. První co bylo, tak jsme s Vendu vykoukly ven a zaradovaly se, že je jasno a že bude hezky. “Kontinentální snídaně” :-) byla dobrá a hned po ní jsme vyrazili. Za rohem začínal Hyde park, takže jsme parkem prošli a za chvíli jsme byli u Buckinghamského paláce a čekali jsme na výměnu stráží. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, ale i tak byla docela zima, protože stát na místě člověka moc nezahřeje. Zprvu jsme byli zklamaní, ale potom se nám celá ta ceremonie kolem té výměny líbila a za to čekání to stálo.










Po skončení výměny stráží jsme měli namířeno k parlamentu a na Big Ben. Po cestě jsme natrefili na příjemnou restauraci Bon Gusto Café, kde jsme se zahřáli čajem, teplou polévkou a zakousli jsme výborné toasty. Venku začalo sněžit, no, měli jsme z počasí celkem respekt, nicméně asi po 5 minutách sněhová bouřka přešla a opět vysvitlo sluníčko. Asi nás tady počasí nemůže ničím  překvapit. :-)

Po občerstvení a odpočinku jsme se vydali dál, udělali jsme pár fotek, jak parlamentu, tak Big Benu a namířili jsme si to k London Eye. Fronty byly malé, tak jsme se rozhodli koupit lístek a jít hned ten den (i když v plánu to bylo až na další den). Jedna otočka trvá půl hodiny, během té půl hodiny se stihlo zatáhnout, pršet, sněžit a než jsme dojeli dolů, tak opět vysvitlo sluníčko. :-) Projížďka “Okem” byla skvělá, krásně jsme viděli skoro celý Londýn a udělali jsme krásné fotky. 





 






Po projížďce jsme se vydali za účelem nákupů na Oxford street. Pěšky to bylo podle místních daleko, ale rozhodli jsme se, že to zvládneme, a že si uděláme takovou delší procházku po městě, sluníčko svítilo, tak proč ne. Po cestě jsme narazili na Národní galerii, tak jsme se rozhodli zajít dovnitř a stát se trochu kulturnějšími. :-) Podívali jsme se na pár významných obrazů a pokračovali jsme dál. 





Na Oxford street nás opět stihl déšť, tak jsme se zdržovali v obchodech, zvláště pak v jednom, v Primarku. Kluci si šli po svých a my s Vendu taky. Myslím, že jsme si to pořádně užily, do kabinek jsme toho nesly poměrně dost a nejvíc jsme se vyřádily při zkoušení puntíkovaných šatů, ve kterých nám to mimochodem ohromně slušelo. :-)
Něco jsme pokoupili, najedli jsme se, přestalo pršet a vydali jsme se do hotelu. Noční prohlídku města necháme na zítra.

Komentáře

Oblíbené příspěvky