Putování po archivních sklepích 2012









V pátek jsme se zúčastnili podzimního putování po archivních sklepích. Těší nás, že putování umožňuje místní vinařství a tím více náš těší, že jsou zde lidé z celé republiky. Letos jsme se setkali se skupinou lidí, kteří dorazili z Náchoda a se skupinkou z Ústí nad Orlicí. No není ta naše Jižní Morava krásná, že se zde schází lidé z celé České republiky? A můžeme říct, že nám to tu všichni závidí.

Letošní trasa byla stejná jako loni, začali jsme v Jaroslavicích, potom jsme jeli zpět do Přímětic do Křížového sklepa, potom Sedlešovice (tam byly sekty), Loucký klášter, Strachotice a poslední byl Vodní mlýn ve Slupi. Vína bylo až až, říkali jsme si, že ani všechny vzorky ochutnávat nebudeme, protože toho je vždy hodně a takovým tempem se to nedá, ale dopadlo to jako vždy, vypili jsme skoro všechno a zjistili jsme, že víno opravdu sbližuje.














Večer byla volná ochutnávka v Louckém klášteře. A navíc jako bonus se zde letos křtila kniha: Mýty a fakta o víně. Na křest byl pozván herec Petr Štěpánek, ještě nikdy jsme na takové akci nebyli a moc se nám to líbilo. Nechali jsme si knížku podepsat a potom jsme se vrátili do velkého štukového sálu na cimbálku. Každý rok to dopadne tak, že zpíváme a tančíme, letos došlo jen na zpěv. Před odchodem jsme si s Vendu ještě odchytily „Jiříka“ a Jindříšek nám udělal krásnou fotku. Celou akci shledáváme jako velmi úspěšnou.







Komentáře

Oblíbené příspěvky