Beautiful Vienna



Dlouho jsme přemýšleli, co podnikneme na 1. výročí naší svatby, nakonec jsme se rozhodli pro jednodenní výlet do nedaleké Vídně, protože pracovní vytížení nám více nedovolilo. Ve Vídni jsme byli několikrát, jak na výletech, tak i na nákupech, ale tentokrát jsme to chtěli pojmout trošičku jinak. Ráno jsme zajeli na vyhlídku tyčící se nad městem, zvolili jsme vyhlídku Kahlenberg, vedle je ještě možnost vyhlídky Leopoldsberg, ale tu necháme třeba na někdy jindy.

Na vyhlídku jsme dorazili celkem brzy, takže jsme tam měli více soukromí, než kdybychom si vyhlídku nechali na odpoledne. Dali jsme si výbornou bio kávu a zákusek v Coffee to go a užívali si krásný výhled na Vídeň, která byla ještě zahalená do ranního oparu.




Po vyhlídce jsme jeli na parkoviště, jak jinak než P+R, a odtud jsme pokračovali metrem do zábavního parku Prater. Tam je opravdu jedna atrakce vedle druhé, a i když my zrovna této zábavě moc neholdujeme, tak jsme přeci jen na jednu atrakci šli. Zvolili jsme „klasiku“ a tím je Obří kolo (nejstarší obří kolo na světě), je to docela obrovská konstrukce a má krásné retro vagónky. Dýchla na nás trochu historie a my si jízdu i s výhledem, který nabídla, opravdu užili. Viděli jsme krásně celý Prater a hodně nás zaujal i nejvyšší kolotoč na světě, ale jen na pohled, asi bychom na něj nikdy nešli, jistili jsme to jen z dálky.











Potom jsme vyrazili na Mariahilferstraße, prošli jsme si pár obchůdků, něco pokoupili a zašli si na oběd. Restauraci rozhodně doporučujeme, moc jsme si pochutnali, bylo to velmi příjemné posezení na venkovní terase, přímo nad hlučnou Mariahilferstraße.

Celý den jsme završili v kavárně Pascucci v jednom obchodním domě blízko parkoviště. Ledová káva přišla vhod a před cestou domů jsme trochu zahnali únavu z celodenního vedra.


Komentáře

Oblíbené příspěvky