Entree Restaurant a výlet do Olomouce

Už jste slyšeli o Entree Restaurant? Jestli ne, tak jste ale určitě slyšeli o Přemkovi Forejtovi, který v Entree dělá šéf kuchaře. :-) Jindra měl Entree v hledáčku už nějakou dobu a nakonec to pro mě bylo překvapení k výročí svatby. Vždycky s tím dělá tajnosti a vždycky vymyslí něco originálního. Výročí 2018 jsme tedy oslavili v Resortu Hodolany. Resort spojuje Hotel Theatre, Entree Restaurant, Scene Wellness a Casino.
Moc se nám líbí myšlenka, kdy se z rozpadajícího objektu dokáže vybudovat něco multifunkčního. A ještě když se to spojí s výborným gastronomickým zážitkem, tak je to paráda.


Takže jednoho dne v pátek, mě Jindříšek unesl z práce do Olomouce, zajistil nám pokoj přímo v hotelu Theatre. V Entree jsme měli rezervaci až na večeři, tak jsme se rozhodli využít Scene Wellness. Wellnessů jsme navštívili poměrně dost a toto je určitě jedno z nejmodernějších, ale taky nejmenších. Ale nejeli jsme sem primárně za wellnessem, takže pro odpočinek před gastronomickým zážitkem to bylo naprosto dostačující. 




Večeři jsme měli na 19. hodinu a nemohli jsme se dočkat. Já jsem měla 5-ti chodové menu, Jindra 8-mi chodové a měli jsme to oba párované s víny (ještě že jsme to měli na pokoj pár kroků, přišli jsme značně ovínění). :-) :-)  Když jsme tento příspěvek psali, tak jsme si lámali hlavu s tím, co přesně jsme jedli, fotky sice máme, ale všechno jsme si už nepamatovali. Naštěstí jsem něco z tohoto degustačního menu našla na internetu, takže pro představu máme i foto i přesné pojmenování. :-)

Každopádně všechno hodnotíme na jedničku s hvězdičkou, prostředí, obsluha, jídla, párování s víny. Všechno bezchybné!! Pokud někdo nad gastronomickým zážitkem v Entree uvažujete, tak jen do toho. Nejsme žádní experti na jídlo, ale tato restaurace je naprosto srovnatelná s Michelinskou restaurací, minimálně s La Degustation Boheme Bourgeoise, kterou jsme navštívili v roce 2016. A možná kdo ví, třeba Michelina také brzy získají, určitě jsme pro. :-)

Amuse bouche


 Ceviche ze pstruha, okurek, jablko, kopr

 Toto byla tuším pražská šunka a vejce, kukuřice......


  Studená papriková polévka, rajče, fenykl, uzený úhoř

Cípal, Madeira jus, řepa, kapusta

  Jehně, tamago, česnek, cibule, hrášek


Višně, brownies


Včelí úl, med, meruňky, lískové ořechy
 
Petits Fours


Druhý den jsme vyrazili na prohlídku Olomouce, ještě nikdy jsme v Olomouci nebyli (pár dní před tím jsme s partou přátel navštívili ZOO Olomouc, ale to je vše). A rozhodli jsme se, že Olomouc poznáme trochu jinak a to ze Segwaye. A bylo to fakt super. Já jsem byla sice připosraná, což je u mě normál, ale pak už mi to šlo taky dobře. :-) Asi po 3 minutové instruktáži jsme vyrazili hned do města a jezdili jsme uličkama, na silnici, na chodníku, do kopce z kopce, a byl to mazec. Ale jsme naprosto unešení z toho, že jsme vyzkoušeli něco nového!



Komentáře

Oblíbené příspěvky