New Project: Když vaří babička... halušky s kapustou

Nový (staronový) projekt, jsme se rozhodli zahájit už začátkem léta, ale potom kvůli shonu kolem svatby a kvůli pracovním povinnostem jsme ho odložili a vracíme se až teď. Rozhodli jsme se, protože se považujeme za milovníky jídla a máme rádi i určité rodinné tradice, že se naučíme od babičky vařit všechna její speciální jídla, která se naučila ještě za velmi raného mládí v Rumunsku. Rodinné recepty opečovávala po dlouhá léta i tady v České republice, možná že nějaká rumunská jídla časem "počeštila", ale neubralo jim to na jejich výborné chuti. Vždycky se těšíme z toho, co nám babička připraví, Jindra zná tato jídla od dětství, já zatím jen pár let, ale důležité je, že si na nich vždy pochutnáme. A hlavně nikdo jiný nám je nedělá, jen a jen babička! A rozhodli jsme se, že se je opravdu naučíme, že je vždycky spolu připravíme a že to tak nějak udělá radost i babičce i nám!

První jídlo, co jsme se rozhodli připravit jsou "Halušky s kapustou". Název není vůbec vypovídající, ale takhle to prostě kdysi u nich v Rumunsku nazvali a pro nás to prostě halušky jsou a basta, i když nejsou z bramborového těsta a i když kapusta je vlastně zelí. :-) (ale po našom, jak by řekla babička, je zelí kapusta....).
Zprvu se babička celkem ostýchala, ale brzy si na foťák zvykla a pak už nám ráda  zapózovala. :-) A o co víc, už teď je plná plánů, co připravíme příště. :-)














Komentáře

Oblíbené příspěvky